Mi Gente Dance Community Logo

District Zouk Spring Weekender

fri12may(may 12)8:00 pmsun14(may 14)6:00 pmFeaturedDistrict Zouk Spring Weekender8:00 pm - 6:00 pm (14) The Edgewood Arts BuildingDance StyleZoukFeaturesIncludes Class,Wood Studio Floors,USA Congress

Event Details

Spring into your zouk training with our very own District Zouk instructors!

Our ‘District Zouk Spring Weekender’ with Alisson, Hermela & Megan, Adayl & Raven, and Elena will include 20 hours of dancing and training!

We will have 3 days of workshops:

Friday
– Beginner Class
– Partner Workshop
– Social Dancing Party

Saturday
– Afternoon Workshops
– Evening Choreo Challenge
– Solo Warm Up Class
– Social Dancing Party

Sunday
– Afternoon Workshops & Practica

Check out the schedule and invite your friends. Tickets will go on sale soon!

SCHEDULE

*** FRIDAY EVENING – VENUE: Edgewood Arts Center ***

8:00 pm – 8:30 pm
>> TEACHERS: Raven & Adayl
>> TOPIC: Zouk Social Basics (Open Level)

8:30 pm – 9:30 pm
>> TEACHERS: Raven & Adayl
>> TOPIC: Dancing in Shadow Position (Basics 2 Required)

9:30 pm – 1:30 am
>> Brazilian Zouk Social Dancing

*** SATURDAY AFTERNOON – VENUE: Dance Loft on 14 ***

1:15 pm – 2:45 pm (1h 30min)
>> TEACHERS: Alisson and Megan
>> TOPIC: Viradinha and Gostosinho Variations (Basics 3 required)

15 mins Break

3:00 pm – 4:00 pm (1h 30min)
>> TEACHERS: Alisson
>> TOPIC: Solo Technique & Drills for Turns (Basics 3 required)

15 mins Break

4:15 pm – 5:45 pm
>> TEACHERS: Alisson & Hermela (1h 30min)
>> Soltinho and Yo-Yo Variations (Basics 3 required)

*** SATURDAY EVENING – VENUE: Edgewood Arts Center: ***

6:45 pm – 8:45pm
>> TEACHERS: Elena & Jamiel
>> TOPIC: Zouk Choreo Challenge (A short partner choreography)

9:00 pm – 9:30 pm
>> TEACHERS: Elena
>> TOPIC: Zouk Social Warm Up

9:30 pm – 1:30 am
>> Brazilian Zouk Social Dancing

*** SUNDAY – VENUE: DanceLoft ***

12:45 pm – 2:30 pm (1h 45min)
>> TEACHERS: Alisson and Raven
>> TOPIC: Cambre and Chicote Variations (Fundamentals 2a/b required)

15 mins Break

2:45 pm – 4:15 pm (1h 30 min)
>> TEACHERS: Adayl and Raven
>> TOPIC: Traveling Head Movement (Fund 2a/b required)

4:15 pm – 5:15 pm
>> Guided Practica

Save the dates and join us!

more

Time

12 (Friday) 8:00 pm - 14 (Sunday) 6:00 pm

Location

The Edgewood Arts Building

Organizer

District Zouk

noreply@facebookmail.com

Learn More

Price

18-180